El Diccionari de física, elaborat conjuntament per la Universitat Politècnica de Catalunya, Enciclopèdia Catalana i el TERMCAT, aplega i defineix més de tres mil termes de l’àmbit de la física. El diccionari ha comptat amb una subvenció de laFundació Catalunya-La Pedrera, gestionada per la Fundació Torrens-Ibern.

El TERMCAT publica en línia el Diccionari de fisioteràpia, que aplega terminologia pròpia d’aquesta disciplina científica. L’obra recull i defineix conceptes relacionats amb diversos vessants de la fisioteràpia, com l’anatomia, la fisiologia, la semiologia, la patologia, el diagnòstic, la terapèutica o els corrents conceptuals.

El Diccionari de fisioteràpia conté 1.818 termes, com ara balanç muscular, concepte Bobath,embenat de vuit, laxitud articular, malaltia de Madelung, osteocondritis, posició de Trendelenburg, síndrome cervical o tíbia de fulla de sabre, per citar-ne alguns. Cada article terminològic inclou una o diverses denominacions en català i els equivalents en castellà i anglès, una definició i, si escau, notes explicatives. També inclou alguns llatinismes d’ús habitual i símbols d’unitats de mesura. Així mateix, s’indica l’àrea temàtica a què pertany cada terme.

El Diccionari de fisioteràpia ha estat elaborat per Eva de Cardona, llicenciada en filologia catalana, i Jordi Esquirol, doctor en medicina i professor de l’Escola Universitària de Fisioteràpia Gimbernat.

 

 

Artículos Relacionados