El TERMCAT publica en línia la segona edició de l’obra Noms de peixos, un diccionari descriptiu elaborat per l’ictiòleg Jordi Lleonart amb l’assessorament del Centre de Terminologia i la col·laboració de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans.

Aquesta nova edició té com a novetats la incorporació de noms de peixos d’aigua dolça i la inclusió de notes amb informació complementària sobre procedència i usos de les denominacions catalanes, les quals s’aniran ampliant progressivament.

L’obra conté més de 5.200 noms catalans de peixos en correspondència amb uns 1.400 noms científics, presentats en 520 fitxes terminològiques referides a tàxons zoològics de l’àmbit de la ictiologia. En totes les denominacions es mostren les fonts de documentació, i cada fitxa ofereix les denominacions en català juntament amb els equivalents en castellà, anglès i francès, en alguns casos també en alemany, italià i portuguès, i el nom científic, acompanyades eventualment de notes.

Fuente: TERMCAT

Artículos Relacionados