El TERMCAT publica en línia el Diccionari de criteris terminològics, amb l’objectiu de recollir en un sol producte i adaptats a un mateix format tots els criteris relacionats amb la terminologia que ha anat publicant en apartats diferents del web.

Es tracta d’un conjunt de partida de 158 fitxes de criteris, elaborades pels tècnics del Centre, classificades en criteris d’especialitat (que recomanen una forma catalana en termes concrets, com ara Aplicació, app o apli?), criteris lingüístics (que afecten conjunts de termes, per exemple Traducció del prefix anglès e-) i criteris metodològics (que proposen tractaments concrets per als diccionaris terminològics, com ara Representació de les formes femenines).

D’aquesta manera, el Centre ofereix a tothom que hi estigui interessat les eines adequades per a poder decidir autònomament quina solució pot ser la més convenient davant d’un dubte terminològic complex.

El Diccionari de criteris terminològics s’incorpora a la col·lecció de Diccionaris en Línia, que ofereix més de setanta repertoris terminològics especialitzats.

Fuente: TERMCAT

Artículos Relacionados