El TERMCAT publica en línia el Diccionari de les tecnologies del so i de la música, un diccionari elaborat pel Grup de Recerca en Tecnologia Musical del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i l’Escola Superior Politècnica de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat coordinat per Emilia Gómez Gutiérrez i Felipe Luis Navarro Valero, i ha rebut l’assessorament del TERMCAT.

Té l’objectiu de recollir els termes més comuns de l’àmbit de les tecnologies del so i de la música que necessiten conèixer els estudiants d’aquestes matèries i qualsevol professional de l’àmbit. A banda de termes que designen conceptes generals, hi ha termes d’àmbits molt específics com l’anàlisi i síntesi de so, acústica, psicoacústica, efectes digitals, dispositius i maquinari. Conté 247 fitxes terminològiques amb denominacions en català, castellà i anglès i la definició en català.

El projecte ha tingut el suport del Centre per a la Qualitat i la Innovació Docent (CQUID) i el Gabinet Lingüístic de la Universitat Pompeu Fabra. També hi han participat investigadors del Grup de Recerca en Tecnologia Musical i del Departament de Sonologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Fuente: TERMCAT

Artículos Relacionados