El TERMCAT acaba de publicar en línia el Diccionari de cooperació al desenvolupament, que recull un centenar de termes rellevants de l’àmbit, com ara accés humanitari, cooperació Sud-Sud, desplaçat intern, educació per al desenvolupament o refugiat. Cada terme inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès i anglès i, si escau, notes complementàries.

Per a l’elaboració de l’obra, el TERMCAT ha rebut l’assessorament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, i també ha tingut el suport del Govern d’Andorra.

La publicació del diccionari és especialment oportuna atès que el Parlament Europeu ha establert l’any 2015 com l’Any Europeu pel Desenvolupament. I és així perquè aquest any és la data límit fixada per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Es pot accedir al diccionari des de l’apartat de Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que recull més de vuitanta repertoris terminològics d’àmbits especialitzats.

Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès, i quedem a la vostra disposició si necessiteu més informació.

 

Fuente: TERMCAT

Artículos Relacionados