El 24 de febrer de 2015 es va presentar el Diccionari de llengües del món, una obra que aplega informació sobre 1.264 llengües diferents, publicada pel TERMCAT i elaborada amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona i el CIEMEN.

Cada entrada s’encapçala amb la denominació o les denominacions catalanes de cadascuna de les llengües, i també inclou els noms de cada llengua en 18 llengües diferents: àrab, gal·lès, alemany, anglès, espanyol, basc, francès, gallec, guaraní, italià, japonès, neerlandès, occità, portuguès, rus, suahili, amazic i xinès. A més a més, s’ofereix el nom de la llengua escrit en la llengua mateixa de què es tracti. Complementàriament, l’obra aplega informació sobre la filiació lingüística de cada llengua, el lloc on es parla, la seva situació sociolingüística, vitalitat, alguns aspectes històrics, etc.

L’obra forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia, que ofereix més de 80 repertoris terminològics especialitzats.

Confiem que aquesta informació us resulti útil.

Artículos Relacionados